Waarom blog je?

Deze week ging er een hele interessante vraag rond op facebook.
Wat voor lezer ben jij?
Ik vrees dat ik bij de lezers val die heel veel blogberichten leest maar heel weinig reageer op berichten...
Tenzij er wat te winnen valt dat geef ik ook grif toe.

Bij deze wil ik me oprecht verontschuldigen bij de bloggers want zelf geniet ik ooook van reacties, complimentjes, enz enz.
Mijn voornemen van 2017 is om meer en vaker te reageren op blogs!! Echt ik ga men best doen!!
(Op dat vlak ben ik stiekem meer fan van instagram, dat gaat zo snel en men hartjes daar zijn even oprecht als mijn vind ik leuk op facebook of mijn mooooi op een blog ;) )
Bloglovin mag wel eens ervoor gaan zorgen dat je reactie krijgt als blogster reageerde op u vraag maar soit ;).

Wat me opviel was ook dat er veel frustraties waren of dat gevoel had ik toch want waarom krijgen zij wel veel reacties en wij niet.
Het ging over de "groten" onder de blogsters (sorry ik volg echt geen enkele mannelijke blog, ken ook geen enkele man die blogt over uren in de weer zijn achter het naaimachien)
Ik geef toe als ik lees dat X. dat mag testen, of Y uitgenodigd werd voor .... of Z wel mag mee doen met ..., enz dan denk ik ook soms lap dat zou ik ook wel willen.
Maar mijn liefdestaal is gewoon kadootjes krijgen/geven want eigenlijk ben ik in de eerste plaats gewoon kei content voor iedereen.

Davina's artikel deed me wel bij mezelf nadenken of ik wel blog voor de juiste redenen.
Ik durf ja te antwoorden (denk ik ;) )...
Ik blog in de eerste plaats voor mezelf , om te onthouden welk patroon bepaald naaisel was, om af en toe men ei kwijt te kunnen (al durf ik dat niet altijd want het is toch een naaiblog en dat is eigenlijk onzin want het is MIJN blog)
En mss blog ik nog het meest om lekker te kunnen stoefen met mijn pracht docht ;)

Maaaar ik vind het oook kicken als ik mag testen (echt dan glunder ik en huil ik soms van geluk ;) ), naar een blogmeet mag komen, of een compliment krijg van anderen en als dat compliment dan nog gegeven wordt door een groot voorbeeld van me dan loop ik helemaal op wolkjes.

Dus ik blijf gewoon lekker bloggen voor mezelf en dat jij wilt mee lezen vind ik helemaal gezellig!!
Wil jij graag reageren leuk, geniet je liever in stilte ook prima!!
Ik zie jullie allen even graag !!

Voila misschien een heel onsamenhangend berichtje van mezelf maar ik wou graag men hersenspinsels is neerschrijven dan ben ik er misschien vanaf ;)
Dikke zoen,
Saar

Reacties

 1. Je hebt dat goed gezegd! Ik bedacht me ook nog, als ik er stress van zou krijgen omdat ik percé iets wil bereiken, maar ik er niet in slaag, dan is dat voor mij een teken dat ik er moet mee stoppen. Het is een hobby, he!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt helemaal!! Het is inderdaad een hobby, een hobby die ik doodgraag doe maar het mag niet mijn hele denken en doen beheren!

   dikke zoen

   Verwijderen
 2. Ja, ik denk dat dat ons allemaal wel eens bezighoudt. Ik blog gewoon omdat ik het graag doe... Het is een uitlaatklep en een naslagwerk. Ik neem graag foto's en probeer me daarin te verbeteren (al speelt de winter mij daarin helaas parten).

  Maar ik kan niet ontkennen dat mijn hart een sprongetje maakt bij een reactie, of te zien dat een bericht veel lezers heeft. Bij de 'groten' horen hoeft voor mij niet, zij steken er vast meer werk en tijd in. Anderzijds zie je vaak dat het steeds weer dezelfde zijn die de kans krijgen om iets te testen, of een nieuw stofje te proberen,... Dat terwijl er tussen de blogs die ik volg pareltjes zitten die dit ook verdienen... Maar ik ben niet afgunstig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, ik denk dat dat ons allemaal wel eens bezighoudt. Ik blog gewoon omdat ik het graag doe... Het is een uitlaatklep en een naslagwerk. Ik neem graag foto's en probeer me daarin te verbeteren (al speelt de winter mij daarin helaas parten).

  Maar ik kan niet ontkennen dat mijn hart een sprongetje maakt bij een reactie, of te zien dat een bericht veel lezers heeft. Bij de 'groten' horen hoeft voor mij niet, zij steken er vast meer werk en tijd in. Anderzijds zie je vaak dat het steeds weer dezelfde zijn die de kans krijgen om iets te testen, of een nieuw stofje te proberen,... Dat terwijl er tussen de blogs die ik volg pareltjes zitten die dit ook verdienen... Maar ik ben niet afgunstig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Idd soms wou ik ook wat groter zijn maar ik geniet nu wel extra intens van de extraatjes denk ik :)

   Verwijderen
 4. Bloggen is leuk, als uitlaatklep, als herinnering voor later, om een beetje te stoefen, als naslagwerk,... . Belangrijkste is dat je er zelf plezier aan beleeft, anders hou je het niet vol. En die reacties zijn dan de kers op de taart :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi neergeschreven, ik las in stilte mee bij het bericht op facebook.
  Ik blog omdat ik het graag doe en natuurlijk is het fijn dat er mensen willen meelezen en af en toe een reactie nalaten.
  Je mag zowiezo trots zijn op je werk én dit laten zien op je blog :-D.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik denk dat je het niet beter kon verwoorden, ik deel volledig je mening en ga me ook voornemen om nog meer te reageren op al die leuke naaisels. Op het gebied van iets winnen, dan ben ik wel een Sammeke Gooris (in de slimste mens en over het laten zakken in de finale...) Als ik anders nooit reageer op een blog, dan ook niet wanneer er een wedstrijd is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En wij vinden het geweldig om
  Jouw hersenspinsels te lezen (die zijn even leuk als jouw naaisels)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ooh zo lief !! maar pas op hoor want mijn hersenpinsels zijn soms erg vreemd haha.

   Verwijderen
 8. Oh Sarah, jij bent toch echt een pateeke he ;-). Ik vind je zo spontaan en echt schrijven! Blijf dat inderdaad vooral doen want het werkt zo heerlijk ontwapenend! En over mogen testen: jij bent op dat vlak soms toch echt wel bij de groten hoor!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. 't is een ziekte van deze tijd he, altijd maar meer willen en meer verlangen terwijl we soms moeten stilstaan bij wat er is en daar supercontent mee zijn. Dus bij deze Sarah, ik ben content met u, met wie jij bent en met wat je doet. Keep up the good work!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Absoluut waar! ik ben ook zo, maar denk ook als je vaker reageert dat je ook meer reacties krijgt. komt goed, wij gaan allebei meer reageren in 2017 ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik reageer minder vaak sinds ik met mijn gsm op blogs ga lezen... ik sluit me bij jou aan. Bloggen moet leuk blijven maar eerlijk, ik ben blij met elke reactie 😘

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuk stuk om te lezen! En dat terwijl ik de hele discussie op facebook gemist heb.... Ik merk bij mezelf dat het een probleem van meer-meer-meer willen is. Die eerste 10 volgers, ik was er zo trots op! Toen 50, wow! Maar er komt een keer een moment dat het stopt met groeien of het heel langzaam gaat, en dan mis ik stiekem die kick. Hetzelfde geldt voor veel reacties of mogen testen. Ik vond het eerder wel eens frustrerend. Dat heeft een blogdip opgeleverd. Tot ik mijn eigen spelregels ging opstellen. Ik maak wat ik mooi vind, niet wat de hype is (tenzij ik de hype mooi vind) Ik reageer altijd op reacties (want ik waardeer mijn actieve volgers of toevallige passanten) Ik meld me alleen aan als tester voor een patroon dat ik anders graag zou kopen. En zelfs dan niet altijd, want het voordeel van een gratis patroon en ietsje extra verkeer naar je blog, weegt niet altijd op tegen de tijd en stof die je kwijt bent met het testen. Ik doe alleen met winacties mee als ik een blog in ieder geval al volgde en het een prijs is die ik anders zeker zou willen kopen (een stoffenpakket, welke ik normaal links zou laten liggen hoef ik ook niet te winnen) Ik blog voor mezelf, ik schrijf graag. Mijn blog is mijn naaiarchief. Ik blog niet om geld te verdienen. Zo af en toe kijk ik even trots naar mijn blogberichten overzicht op bloglovin en dan word ik weer blij! Dat is wat het belangrijkste is voor mij! Er is ook geen touw aan vast te knopen. Soms is er een bericht met een naaisel met prachtige foto's waar ik supertrots op ben en dan wordt het weinig gelezen terwijl een ander, in mijn ogen, minder goed bericht wel veel gelezen wordt. Trouwens ook ik kan en wil niet alle blogs volgen en reageren. Als meisjesmama volg ik vrijwel geen jongensmama blogs bijvoorbeeld. Uiteindelijk kiest elke lezer zo de blogs uit die aanspreken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha elke nieuwe volger vind ik ook kicken, maar eerlijk gezegd als dat iemand is die ik zelf beetje als voorbeeld zie dan is dat vaak toch een extra kick erbovenop.

   Ik ben fan van u spelregels, ik ga is verder nadenken over de mijne...
   MAar idd ik probeer ook steeds te reageren op reacties van mensen (en daarom zo jammer dat bloglovin daar geen bericht van doet tov de lezer)
   En ik test ook alleen als ik het echt leuk vindt of idd het patroon zou kopen.
   En meedoen met wedstrijden enkel idd als ik er iets mee ben of als ik weet dat ik iemand in mijn buurt er een groot plezier mee zou doen.

   Dikke zoen!

   Verwijderen
 13. Hà, ik miste het fb bericht hélemaal - en stiekem vind ik dat niet eens zo erg. Want bloggen, dat moet je helemaal voor jezelf doen, en omdat je dat leuk vindt!

  Maar anderzijds zijn we ook allemaal 'maar mensen' en is het normaal dat we ook graag gelezen worden. Zelf lees ik bij veel mensen mee, en probeer ik ook vaak te reageren - de ene keer lukt dat al beter dan de andere keer, tijd en vermoeidheid doen me soms gewoon lezen in plaats van lezen en reageren...
  En toch kan ik me ook nog héél goed die eerste lezers en reacties herinneren, en ben ik nu nog altijd erg blij met iedere volger die erbij komt, ook al denk ik soms 'waarom willen ze me eigenlijk volgen'. Ik merk wel dat het een tijd is waarin erg veel mensen alleen maar kijken en niet reageren - allé, dat zeggen mijn statistieken toch. In plaats van me daar zorgen over te maken, focus ik gewoon op "ik naai graag, ik maak graag foto's en ik vertel graag een verhaal. En wil jij dat niet lezen omdat dat de 100e Billie/Tinny is die je ziet, dan zal dat mij worst wezen zolang ik me erbij amuseer."

  Ik las hierboven héél veel mooie reacties waar ik me volledig in kan vinden. Tuurlijk vind ik het fijn als ik mee mag doen aan een patroontest (waar ik trouwens steeds vaker nee op zeg, en veel extra verkeer brengt dat ook niet altijd naar je blog), maar net als Marieke doe ik dat alleen maar als ik anders het patroon zelf ook zou kopen. Ik vind dat je goed bezig bent --en precies goed op dreef ook!--, je blog straalt plezier, eerlijkheid en enthousiasme uit, is dat niet datgene waar het om -zou moeten- draaien? Trouwe volgers, die eerlijk reageren in plaats van misschien veel nietszeggende reacties? x

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk geschreven. Ik blog ook voornamelijk voor mijn eigen maar ben net als jou ook blij als ik reacties krijg hoor. Maar ik vind het ook een voordeel als iemand vraagt wat je deze week nog gemaakt heb dta je dan trots je blog kan laten zien. En trots dat mag je zeker zijn!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Van reacties word ik steeds zoooo blij!! Ontzettend bedankt!

Populaire posts van deze blog

Herbruikbare groentenzakjes... de tutorial!!

Naaidagen tvv Team Jurgen

Steun Team Jurgen!!